SKVR-Midden

UITNODIGING HEMELVAARTWEEKEND A/D WESTEINDER PLASSEN

De Schipperskring Kooijman, de Vries en van Rijnsoever is een club van eigenaren van platbodem zeiljachten gebouwd op voornoemde werf in Deil. Jaarlijks organiseert de afdeling “Midden Nederland” een bijeenkomst gedurende het Hemelvaart weekend. Dit jaar zal het plaatsvinden aan de Westeinder Plassen bij Leimuiden.

We nodigen alle eigenaren van een SKVR schip van harte uit om hieraan deel te nemen. Deze uitnodiging geldt voor leden van de schipperskring maar ook voor niet leden. We vinden het fijn om nieuwe mensen te verwelkomen en gezamenlijk enkele dagen met elkaar op te trekken en te genieten van onze prachtige scheepjes. We weten dat het erg vroeg in het vaarseizoen is maar wanneer je je opgeeft voor dit weekend heb je een richtdatum om je schip vaarklaar te hebben. (voor ons werkt deze stok achter de deur prima). Daarna kan je volop genieten van een extra lang vaarseizoen.

Start donderdag 10 mei 2018, Rond 17.00 uur oorlam. Jachthaven Kempers Watersport, Herenweg 100, 1431 GX Aalsmeer. http://www.kemperswatersport.nl/jachthavenEind zondagmorgen 13 mei, na het ontbijt en koffie. Meer informatie over de inhoud van het programma volgt op een later tijdstip.

Uit een eerder gehouden enquête bleek dat veel SKVR-leden goede herinneringen hebben aan aanbrengtochten. Ook wij vonden het altijd heel plezierig om ‘s morgens met elkaar te starten en elkaar eind van de middag weer in volgende haven te treffen. Om de reis naar de Westeinder Plassen te veraangenamen wil ik een aanbrengtocht organiseren vanuit Harderwijk.

Aanbrengtocht:

Dag 1 Dinsdag 8 mei, Harderwijk- Huizen

Dag 2 Woensdag 9 mei, Huizen- Amsterdam

Dag 3 Donderdag 10 mei, Amsterdam- Westeinder Plassen

Dit laatste traject varen we overdag met gestreken mast.

 

Heeft u vragen of suggesties dan kunt u contact opnemen met: Piet Jan Tuinema. tel; 0341 557 662. Opgave voor 1 mei, bij voorkeur per email aan: tuine120@kpnmail.nl

Hemelvaartsweekend 25- 28 mei 2017

 

Tijdens het weekend is door Won Tuinema een mooie impressie van een aantal zeilende SKVR-schepen gemaakt die u hier kunt bekijken. Een foto-impressie volgt zodra deze beschikbaar zijn.